2013. február 24., vasárnap

Spenótos fetás lepény koktélparadicsommal

Édességet akartam készíteni a leveles tésztából, de Anyu beállított egy nagy tálca süteménnyel. Így aztán, a lazachoz lett köret belőle. :)


Hozzávalók: 500 g élesztőmentes leveles tészta, 15-20 dkg feta sajt, 10-15 dkg leveles spenót (lehet fagyasztott, de akkor csavarjuk ki egy kicsit a levét), 20 szem koktélparadicsom, 1 nagy gerezd fokhagyma, olíva olaj, só 

Elkészítés: a leveles tésztát kinyújtom 3-4 mm vastagra, tenyérnyi téglalapokra vágom, széleit fodrosra becsipkedem. A spenótot, kicsavarom, összekeverem a kinyomott fokhagymával és egy csipet sóval. A tészta lapokat, sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem. Rápakolom a spenótot, a sajtot és a paradicsomot, majd meglocsolom egy pici olíva olajjal. 200 fokos sütőben, 20 perc alatt készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiba történt a modul működésében
Related Posts with Thumbnails