2013. február 10., vasárnap

Babos fahéjas rizs

Tudom, hogy ez nem hangzik valami jól, de Isten bizony nagyon finom! :) Annak idején, amikor Apámék már elváltak, egy ideig kubai barátnője volt. Anyu folyton finnyogott, hogy "ezek a babos, meg a süt banános ételek milyen gusztustalanok!"  Nna jó, de ennek már 20 éve, és akkor még szinte semmit nem tudtunk más nemzetek konyhájáról. :) A karibi csirkéhez készült ez a köret és mondhatom remek kiegészítője volt!


Hozzávalók 4 személyre: 2 ek olíva olaj, 5 szál újhagyma, 1 db egész fahéj, só, bors, 25 dkg hosszú szemű rizs, 5 dl csirke alaplé (lehet leveskockából is), 1 doboz konzerv vörös bab, kis csokor koriander

Elkészítés: Az újhagymát felaprítom, lábosban olíva olajon megfuttatom. Sózom, borsozom, beledobom a fahéjat. Hozzáadom a rizst és felöntöm az alaplével. Forrás után, lefedve, takarék lángon 10-12 percig főzöm. Közben a babot szűrőben leöblítem, és a rizshez keverem. Elzárom alatta gázt, visszateszem a lábosra  fedőt és még kb. 10 percig állni hagyom. Tálalás előtt, a kész rizsre egy csokor aprított koriandert szórok és óvatosan beleforgatom.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails