2012. július 30., hétfő

Körtés bögrés

Az én fámról már két hete potyognak a körték, tehát itt a szezon! Ehhez a sütihez még is boltban vettem vackort, mert a fent lévők még kőkemények, a lepotyogottak pedig már vagy megbarnultnak, vagy ellopta a kutya. :) A tésztája alap bögrés, annyi különbséggel, hogy egy spéci "zsírégető" lisztből, (már amennyiben létezik ilyen) és nyírfacukor felhasználásával  készült. Nos, én mindent megtettem, hogy ne vigyünk be felesleges kalóriát! :)



Hozzávalók: 2 bögre liszt, 3/4 zacskó sütőpor, 1 bögre porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 bögre olaj, 1 doboz kefir, 2 db egész tojás, 6 db körte (ne legyen túl lédús, mert elázik a tészta)

Elkészítés: A körtéket meghámozom, félbevágom és a magházát eltávolítom, majd a csúcsos végén 1,5 centimétert kihagyva, hosszában bevagdosom. (lsd. képen) A lisztet a sütőporral elkeverem és elsőnek az olajat adom hozzá, hogy az összes liszt szemecske beolajozódjon. :) Ezután már az összes hozzávalót egyszerre rakom bele és robot géppel jól összekeverem. Az így kapott masszát, kivajazott zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntömés és a körtéket szépen ráhelyezem. (ne nyomkodjuk bele!) Közepes hőfokon 30-35 perc alatt pirosra sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails