2012. július 31., kedd

Akarom, mert makaron!

Ismét egy ajándék Kláritól, a könyv fordítójától. Tisztában vagyok vele, hogy nem lehet igazi gasztoblogger, aki még   nincs túl a makaron készítésen. Nagyon régóta készülök rá és most lesz is apropója, mert Réka barátnőm férjhez megy és az esküvőjére ígértem egy nagyobb mennyiséget ezekből a csodálatos korongokból. A "fellépést" megelőző próbálkozásaimról, tapasztalataimról, természetesen olvashattok majd.

A könyvben az a nagyszerű, hogy úgy érzem, tényleg képes leszek rá! :)



A gyönyörű fotók és jobbnál jobb receptek sokaságát rejtő Akarom, mert macaron! című könyvecske szerzője, a skót származású Jill Colonna közel 20 esztendeje Párizsban él. Ez azt jelenti, hogy nem a levegőbe beszél, amikor meggyőződéssel állítja: Te is készíthetsz igazi, párizsi macaront, akár egy született francia - hiszen neki már nagyon is sikerült! Jill így ajánlja a macaront a leendő függőknek: Ha egyszer elkészíted, a rabjává válsz. A macaron elképesztően finom, és egyedülállóan stílusos csemege. A családod és a barátaid is varázslat alá kerülnek általa: nyújtsd át nekik akár elragadó ajándékként vagy esküvői figyelmességként, lepd meg őket étvágygerjesztő és látványos macaron aperitiffel, amikor vendégül látod őket vacsorára, vagy rukkolj elő vele édes levezetőként az étkezés végén, mintegy megkoronázva azt. Csakhogy nem szükséges egy vagyont kiadnod macaronra, mert igenis el tudod készíteni Te magad! Jill lépésről lépésre, érthetően és kiválóan kalauzol végig valamennyi fázison, fanyar humorral osztja meg tapasztalatait olvasóival. Teszi mindezt azért, hogy bárki képessé váljon ezeknek az aprócska, ízekben és színekben tobzódó kis csodáknak az előállítására akárcsak egy született francia.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails