2011. február 21., hétfő

Rizotto zsályás barna csiperke gombával

Nálunk senki nem szereti a rizottót, ezért kizárólag hétköznap ebédre szoktam készíteni magamnak.  Én is inkább a "hófehér" változatát szeretem és  a tetejére pakolgatok ezt azt. Utólag azt mondom, a gomba elbírt volna egy kis tejszínt, ezért a receptbe beleírom! ;) 


Hozzávalók (2 személyre): 15 dkg rizotto rizs, kb. 4 dl húsleves alaplé (csirke), 3 dkg vaj, 1-2 dl tejszín, 5 dkg parmezán sajt, 20 dkg barna csiperke gomba, só, bors, zsálya

Elkészítés: A vajat megolvasztom, ráteszem a rizst és felöntöm az alaplé felével. Amikor látom, hogy kezd sűrűsödni, apránként adagolom még hozzá a maradék folyadékot, míg al dente-re nem fő a rizs.  A végén pici tejszínt és parmezán sajtot adok hozzá. Akkor finom, ha jó krémes állagú. :) A gombákat négybe vágom, vajon pár perc alatt megpirítom, közben sózom, borsozom és rászórom a zsályát. Felöntöm tejszínnel, (kb. 1 dl)  és  1-2 perc alatt  hagyom besűrűsödni. Tálaláskor a rizottóra öntöm a gombát és parmezán forgácsokkal díszítem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails