2011. január 3., hétfő

Diós guba torta - akár az aranygaluska

Az ünnepek után megmaradt egy jó adag dióm és majdnem egy egész fonott kalácsom, amit a mákos guba tortához vettem. Gondoltam, akkor legyen "diós guba" torta! Olyan finom lett, hogy szerintem a lusta háziasszony aranygaluskájának is tökéletes! ;)



Hozzávalók (8 szeletes, (kapcsos) torta formához): 2/3 kalács, 10 dkg darált dió, pici vaníliás cukor, 5 dkg barna cukor, 5 dkg fehér cukor, 6 dl tej, 1-2 dkg vaj, 1 zacskó vaníliás puding por


Elkészítés: A torta formát kivajazom, megszórom darált dióval. A kalácsot 1 cm-es szeletekre vágom. A darált diót, a barna cukrot és lereszelt citrom háját összekeverem, a pudingot 1/2 l tejjel és az 5 dkg cukorral megfőzöm. A maradék felforrósított tejbe pici vaníliás cukrot teszek, a formába lerakok egy réteg kalácsot. Egy evőkanál segítségével, meglocsolgatom a kalácsokat (nem túl sokkal, hogy ne ázzon el) megszórom dióval és rákenek egy réteg pudingot. (kb. 3 ilyen réteg fér a formába) A pudinggal úgy spórolok, hogy a végére maradjon 2-3 ek, hogy az utolsó réteg kalács tetejét vékonyan még meg tudjam kenni, és erre szórom a diót. 200 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails