2011. január 2., vasárnap

Cukkinis francia rakott krumpli

A hagyományos francia rakott krumplit, leginkább köretként esszük. Ez a cukkinis változat, szerintem önálló ételként is fogyasztható. Olyankor szoktam készíteni, amikor már dugig vagyunk a húsokkal. :) 


Hozzávalók (2 személyre): 1 db közepes cukkini, 4-5 db krumpli, 2-3 dl főző tejszín, 1 tk liszt, 2 gerezd fokhagyma, 1/4 szerecsendió, 1 nagy csipet kakukkfű, só, pici bors, 1-2 dkg vaj

Elkészítés: A krumplit 2 mm, a cukkinit 4 mm ( ha vékonyabb szétfő) vastag karikára vágom. A kivajazott tepsibe lerakok először 2 sor krumplit, majd 2 sor cukkinit és végül még 2 sor krumplit. A tejszínbe belekeverem a lisztet,  hozzáadom a szerecsendiót, a fokhagymát,  a kakukkfüvet, sózom, borsozom. A lerakott cukkinis krumplit nyakon öntöm a fűszeres tejszínnel, majd 180 fokos sütőben kb. 1 óra alatt megsütöm. Reszelt parmezán sajttal tálalom. :)

Megjegyzés: Akkor van kész, ha a tejszín már láthatóan besűrűsödött. Ha hagyjuk kihűlni, gyönyörűen lehet szeletelni. (ezt nekünk nem sikerült most kivárni!) :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiba történt a modul működésében
Related Posts with Thumbnails