2010. november 5., péntek

Répatorta mézes fahéjas krémsajttal

Nem ritka nálunk, hogy a hétfő reggeli értekezleten sütemény kerül az asztalra, de 4 féle!!?? Krisztának születésnapja volt, ezért érthető, hogy egy brutális csoki tortával érkezett. Piroska is "csak" a szokásos formáját hozta a hatalmas malomkerék méretű rizsfelfújtjával és az 1 üveg házi  birsalma lekvárral. Azonban Adri répatortája és Dalma sütőtökös süteménye már nem volt indokolt. :) A répatortának mennyei volt a tésztája és a benne lévő mézes fahéjas krémsajt, tízszeresére fokozta az élvezetet! Elkerülhetetlen volt, hogy könyörögjek a receptért. ;)


Hozzávalók: 20 dkg sárgarépa, 4 db tojás, 6 ek víz, 20 dkg méz, 10 dkg tönkölybúzaliszt, 1 tk sütőpor, 20 dkg dió (vagy mogyoró), 1/2 tk fahéj

A sárgarépát meghámozom és lereszelem. A tojások fehérjét kemény habbá verem, a tojássárgákat pedig a vízzel és a mézzel habosra keverem. Hozzáadom a lisztet, a sütőport, a diót, a sárgarépát. Jól összekevem és végül óvatosan összedolgozom a  fehérjék habjával is. A tésztát kivajazott formába öntöm és 180 fokos sütőben kb 45 perc alatt készre sütöm. Amikor a torta kihűlt, kettévágom és a két lap közé fahéjjal és mézzel kikevert krémsajtot kenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails