2010. október 25., hétfő

Sütőtökös rigatoni pirított fenyőmaggal

 Ez volt Vanduli szülinapi menüjének a főétele. Sandra majdnem lebeszélt róla, hogy sütőtökös étellel kísérletezzek eme nagy napon, de végül bevállaltam. Igaz, tettem biztonsági intézkedéseket, nyújtottam tésztát   sonkás ricottás raviolihoz is. ;) Nem volt rá szükség, mert még Réka is  (pedig fehérje napja volt) oda volt a gyönyörűségtől, amikor mondtam, hogy saltimbocca és sütőtökös tészta lesz. :) Azoknak is ajánlom, akik nem szeretik a sült sütőtököt, mert párolva, vagy főzve, nincs az az édeskés íze!


Hozzávalók (2 személyre): 25 dkg rigattoni tészta (házi), 30 dkg sütőtök, 2-3 dkg vaj, 1,5 dl tejszín, 1 szál póréhagyma, só, szerecsendió, fenyőmag

Elkészítés: A póréhagymát felkarikázom  és vajon megfuttatom. Hozzáadom a meghámozott, felkockázott sütőtököt, a sót és a szerecsendiót, majd fedő alatt kb 10 percig párolom. Amíg a tök párolódik, egy teflon serpenyőben lassú tűzön megpirítom a fenyőmagot és kifőzöm a tésztát. Végül a tököt felöntöm tejszínnel és 1-2 perc alatt összeforralom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails