2010. október 15., péntek

Meggyes potyogós

Tegnap leírtam a ricottás pogihoz, hogy milyen remekül lehet együtt készíteni a két sütit, viszonylag rövid idő alatt, akkor most megosztanám receptet. :) Elnézést kérek a bugyuta névért, de ez már valahogy így maradt meg nálunk. Amúgy ez egy "bögrés", illetve úri lányoknak, (mint Szilvi barátnőm), egyensúly tészta. :) Komoly háziasszonyok nem tartják sokra az ilyen süteményt, de szerintem nem cikibb mint egy muffin és pontosan 1000 féle képpen lehet elkészíteni. ;) Nekem is van jó néhány változat a tarsolyomban és folyamatosan bővül is a repertoár, mert ebben a tésztában az a csodálatos, hogy ha az alap szabályt betartjuk, bármit tehetünk bele ami éppen otthon van. :) Szabály: Bármilyen szárazanyagot teszünk bele (mák, dió, kakaó, stb.) a hozzáadott mennyiséget a lisztből el kell venni!


Hozzávalók: 2 bögre liszt, 3/4 zacskó sütőpor, 1 bögre porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 bögre olaj, 1 doboz kefír, 2 db egész tojás, 1/2 kg friss, vagy fagyasztott meggy

Elkészítés: A meggyet ha friss, kimagozom, ha befőtt, akkor szűrőn lecsepegtetem. A lisztet a sütőporral elkeverem és elsőnek az olajat adom hozzá, hogy az összes liszt szemecske beolajozódjon. :) Ezután már az összes hozzávalót egyszerre rakom bele és robot géppel jól összekeverem. Az így kapott masszát, kivajazott zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntöm és a meggyet rápotyogtatom. Közepes hőfokon 30-35 perc alatt pirosra sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails