2010. október 3., vasárnap

Császármorzsa

Ez a hétvége a barack lekvár jegyében telt. :) A tegnapi túrófánk után, ma a császármorzsa.... Most egy hétig biztos nem állok mérlegre! ;)


Hozzávalók: 12 dkg búzadara, 2,5 dl tej, mazsola (aki szereti), 1 zacskó vaníliás cukor, 2-3 ek barna cukor, reszelt citromhéj, 3 db tojás, csipet só 

Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, összekeverjük a búzadarával és 1 órán át állni hagyjuk. Ha a dara megduzzadt, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás-cukrot, a beáztatott mazsolát,  a reszelt citromhéjat és a három tojás sárgáját.  Csipetnyi sóval felverjük tojásfehérjéket majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. Serpenyőben vajat olvasztunk, és  a beleöntjük a habos masszát (érdemes két részletben).  Folyamatosan kevergessük, pirítsuk, amíg a kíván morzsás állagot el nem éri. Porcukorral és baracklekvárral tálaljuk.

Megjegyzés: Palacsinta szerűen kisütve is nagyon finom! 
Megfordítás után, egy lapos fakanállal vagdossuk szét a tésztát. (végeredmény: lsd. képen bal oldalt) Én ezt a verziót jobban szeretem.;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails