2010. október 10., vasárnap

Pasta pomodoro

Mostanában kevesebb időm van főzni, ráadásul a tészta őrület sem nagyon akar alább hagyni. (Így jár aki tészta gépet vesz.) ;)A húst nem kívánó napokra ez, vagy a cukkinis tészta, remek választás.



 Hozzávalók (2 személyre) : 25 dkg friss tagliatelle, 1 doboz hámozott paradicsom, olíva olaj, 1/2 fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, só, friss bazsalikom, oregano

 
Elkészítés: 1. Egy jó nagy lábosba feltesszük a vizet forrni. 2. Közben a vöröshagymát apróra, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk és egy nagyobb serpenyőben, olíva olajon megfuttatjuk. 3. Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot és a nagyobb darabokat villával szétnyomjuk. Megsózzuk és körülbelül fél óra alatt sűrű szósszá főzzük. A végén tesszük bele a fűszernövényeket, hogy intenzív maradjon az ízük.  4. A friss tésztát a lobogó sós vízben 3-4 perc alatt “al dente”-re főzzük, lecsepegtetés után a szószhoz adjuk. 5. Az elkészült tésztát parmezán sajttal megszórva tálaljuk. 
 
Megjegyzés: Mindig lenyűgöz az olasz konyha egyszerűsége.... mindössze néhány hozzávalóból, isteni ételek. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails