2010. szeptember 15., szerda

Kecskesajtropogós rozmaringos sült oliva bogyós salátával

Ez az étel, a heti lányos bandázás egyik kedvence.............aaa cesar  saláta, a tonhal saláta, a padlizsánkrém, a csípős csirke szárny és még sok egyéb étel mellett :) Különlegességét a sült olivabogyó és a rozmaring íze adja.

Hozzávalók (2 személyre): 20 dkg kecskesajt, 4 marék madársaláta, vagy zöld levelek, 15 szem koktélparadicsom, 10-15 db fekete olívabogyó, 1 szál friss rozmaring, olivaolaj, csipet só

Elkészítés: Az olivabogyót apróra vágva kis tálkába rakjuk, és meglocsoljuk 2 teáskanál olivaolajjal. A tetejét egy szalvétával lefedjük, és 4-6 percre betesszük a mikróba (lehet serpenyőben is sütni, de úgy eléggé spriccel a bogyó magas víztartalma miatt). Az így kapott ropogós törmeléket félretesszük hűlni.



A rozmaringot apróra vágjuk, és 1 evőkanál olivaolajjal és 1 csipet sóval összekeverjük. A salátát a tányérra halmozzuk, a kettévágott koktélparadicsomokat a tetején elrendezgetjük, majd az egészet meglocsoljuk a rozmaringos olajjal, és megszórjuk a sült olivával.

Ha mindezzel elkészültünk, jöhet a sajt! Mindig hagyjuk utoljára, mert csak melegen finom! A sajtot 1 cm vastag szeletekre vágjuk, tojásba, zsemlemorzsába fogatjuk (kétszer), olivaolajon forró serpenyőben pirosra sütjük. Végül a saláta mellé helyezzük, igény szerint pirítóssal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails