2010. szeptember 19., vasárnap

Hagymakrémleves toscan sonka chips-szel parmezános pirítóssal


Ez az egyik kedvencem, mert sokféleképpen lehet elkészíteni, időtől, otthon lévő alapanyagoktól és hangulattól függően. Egy, vagy többféle hagymából (ahogyan most is)tejszínnel, vagy anélkül, a reszelt sajtot beletéve,vagy pirítósra sütve, crutonnal, vagy cipóban tálalva.  A mai sonka chips ihletést a piacon kaptam, a mediterrán sonkás pult előtt ácsorogva.
 

Hozzávalók (2 személyre): 25-30 dkg hagyma (a mai levesben: póréhagyma, újhagyma, sonkahagyma, vöröshagyma és fokhagyma), 5 dkg vaj, 8 dl húsleves alaplé (leveskockából is jó), 1-1,5 dl tejszín, szerecsendió, 2 szelet pármai, vagy serrano sonka, 5 dkg parmezán sajt, 2 kisebb szelet kenyér.

Elkészítés:1. A hagymát vajon megpároljk, majd felöntjük az alaplével. 2. Miután a hagyma már megpuhult, kézi mixerrel leturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt, egy kevés szerecsendiót. 3. A sonka szeleteket sütőpapírra helyezzük éa forró sütőben 5 perc alatt megsütjük, ollóval kis darabokra vágjuk. 4. A kenyereket, vastagon megszórjuk parmezán sajttal, jól rányomkodjuk, majd teflon serpenyőben, zsíradék nélkül, sajtos felével lefelé kezdve, mindkét oldalát megpirítjuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails