2010. október 1., péntek

Cukkini tócsni

Aki egyszer megkóstolja, az valószínűleg  a krumpliból készült változatot örökre elfelejti. Nem keményedik meg, hidegen is puha marad. Ma éppen "lángosos" hangulatom volt, ezért tejföllel és reszelt sajttal ettük. :)


Hozzávalók: 1 nagyobb, vagy 2 kisebb cukkini, 4-5 evőkanál liszt, 1 db tojás és 1 db tojás sárgája, 2 gerezd fokhagyma, só, bors.

Elkészítés: 1. A cukkinit lereszeljük, besózzuk, és hagyjuk, hogy kiengedje a levét (kb. 5 perc).  Jó erősen kicsavarjuk és hozzákeverjük a többi alapanyagot. 3. Serpenyőbe, olíva olajat hevítünk,  kis pamacsokat formálunk és viszonylag alacsony hőfokon mindkét oldalát pirosra sütjük.



Köretként és "lángos helyettesítőként" (tejföllel, reszelt sajttal) is nagyon finom! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiba történt a modul működésében
Related Posts with Thumbnails